Жденіївська селищна рада
Мукачівський район Закарпатська область

Осіння кампанія з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних на Мукачівщині завершилась. На протязі вересня 32 бригади розповсюджували приманки з вакциною вручну територією району (с/г угіддя, гори, ліси, приміські зони), всього розкладено 17280 шт. при

Дата: 24.09.2024 11:52
Кількість переглядів: 46

Фото без опису

https://rada.info/upload/users_files/04349366/5a33015ced26cd4bac3630d394eb2965.docx

Осіння кампанія з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних на Мукачівщині завершилась. На протязі вересня 32 бригади розповсюджували приманки з вакциною вручну територією району (с/г угіддя, гори, ліси, приміські зони), всього розкладено 17280 шт. принад на площі 691,2 км2. Дані заходи виконуються для профілактики та боротьби із основним джерелом сказу. Пероральна вакцинація, гарантує створення імунного фону, буферу в диких м’ясоїдних тварин.

Приманка з вакциною безпечна для тварин і людей, має вигляд невеликих брикетів розміром з сірникову коробку із запахом м’ясо-кісткового борошна. У середині желеподібна капсула з вакциною проти сказу. Вакцина створює специфічний імунітет при пероральному застосуванні, не викликає захворювання у молодих тварин, не виділяє вакцинний вірус зі слиною, безпечна для природного середовища, стабільна в польових умовах.

Додатково інформуємо що відповідно до рішення Ради оборони області до 31 грудня 2024 року дозволено штатним єгерям користувачів мисливських угідь Закарпатської області із залученням працівників районних управлінь Головного управління Національної поліції в Закарпатській області проводити заходи з відстрілу диких м’ясоїдних тварин (вовків, шакалів) та добування лисиць на території районів області в заздалегідь визначених обсягах, для підтвердження напруги імунітету серед диких тварин.

Звертаємось до мешканців району з проханням поставитись із порозумінням до заходів з профілактики сказу в дикій природі, та нагадуємо! Не забувайте безкоштовно вакцинувати Ваших домашніх улюбленців – адже це єдиний дієвий спосіб вберегти його від захворювання.

Лише разом поборемо – це небезпечне захворювання!!! З повагою, Мукачівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь