Жденіївська селищна рада
Мукачівський район Закарпатська область

Зупинимо сказ - разом

Дата: 02.09.2024 14:20
Кількість переглядів: 36

Фото без описуhttps://rada.info/upload/users_files/04349366/10c823c27164be00187924cdf4b5ad15.docx

Зупинимо сказ - разом

Цього року на території Мукачівського району зареєстровано 3 (три) випадки сказу тварин. Однак завдяки фаховим діям спеціалістів Держпродспоживслужби Мукачівського району та свідомості наших громадян, всі випадки вдалось вчасно ліквідувати, недавши збуднику сказу поширитись. Так з початку року від сказу на території району вакциновано - 18907 тварин. Одночасно проведено весняну кампанію з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних під час якої розкладено 17280 шт. принад на площі 691,2 км2. Чи цього, для вирішення проблеми сказу, достатньо – ніт.

Саме тому у вересні місяці поточного року на території нашої області, вцілому та на території району зокрема планується проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу, дані заходи виконуються відповідно до Плану протиепізоотичних заходів по профілактиці основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин в Україні на 2024 рік.

У зв’язку із воєнним станом, усі роботи з розповсюдження вакцини будуть здійснені шляхом розподілу принад в ручну, для цього будуть сформовані бригади, розподілено зони розповсюдження (з розрахунку 25 приманок на 1 кв. км).

Принади будуть розкладені на заздалегідь визначеній площі (691,2 км2), яка погоджена із районними військовими адміністраціями (с/г угіддя, гори, ліси, приміські зони).

Приманка з вакциною безпечна для тварин і людей, має вигляд невеликих брикетів розміром з сірникову коробку із запахом м’ясо-кісткового борошна. У середині желеподібна капсула з вакциною проти сказу. Вакцина створює специфічний імунітет при пероральному застосуванні, не викликає захворювання у молодих тварин, не виділяє вакцинний вірус зі слиною, безпечна для природного середовища, стабільна в польових умовах.

Нагадуємо! Незабувайте безкоштовно вакцинувати ваших домашніх улюбленців – адже це єдини дієвий спосіб вберегти його від захворювання.

Лише разом поборемо – це небезпечне захворювання!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь