Жденіївська селищна рада
Мукачівський район Закарпатська область

Мукачівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області повідомляє: - ідентифікація та реєстрація тварин – це не лише обов'язок, а й важливий крок у розвитку власного господарства.

Дата: 13.05.2024 11:31
Кількість переглядів: 60

Фото без опису

Ідентифікована тварина, безпечний продукт

Мукачівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області повідомляє ідентифікація та реєстрація тварин – це не лише обов'язок, а й важливий крок у розвитку власного господарства.  Господарі знають, що якщо їх тварина ідентифікована, то вони можуть вільно реалізовувати і тварин, і продукцію від них. Бути впевненими, що у випадку купівлі ідентифікованої тварини вона пройшла всі необхідні ветеринарні обробки та походить з епізоотично благополучної території. Також спеціалісти ветеринарної лікарні під час ідентифікації тварин надають консультації та роз’яснення стосовно утримання, годівлі, переміщення тварин тощо, власники тварин отримують контакти кваліфікованого ветеринарного спеціаліста.

Процес ідентифікації врегульований Українським законодавством, яке відповідає сучасним міжнародним вимогам.

Реєстрація тварин – це не просто формальність, а інструмент який дає можливість запобігати поширенню захворювань серед тварин та забезпечує безпеку продукції для споживачів, адже  завдяки ідентифікації ми можемо відстежувати маршрут та умови вирощування кожної тварини, що є важливим для забезпечення їх якості та безпеки.

Ще однією перевагою утримання ідентифікованих тварин є можливість отримання виплат, спеціальних бюджетних дотацій на утримання худоби. Так, за даними Мінагрополітики виплати відбуватимуться в наступному розмірі:

  • фермерам, що утримують від 3 до 100 корів – 7 тис грн. за голову;
  • фермерам, що вирощують від 5 до 500 голів кіз чи овець – 2 тис грн. за голову.

Отже для ідентифікації тварин, переміщення, реєстрації господарства в Реєстрі тварин та просто дотримання вимог законодавства, суб’єктам господарювання потрібно звертатися за місцем реєстрації:

  • фізичним особам – в державну установу ветеринарної медицини, що обслуговує населений пункт;
  • юридичним особам – до обласної філії ДП «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин».

Лише за умови, що всі тварини, які знаходяться або утримуються на території країни, внесені до державної автоматизованої бази даних та знаходяться під постійним ветеринарно-санітарним контролем, можливо гарантувати безпеку здоров’я населення.

 

 

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь