Жденіївська селищна рада
Мукачівський район Закарпатська область

Лист Закарпатської облдержадміністрації – обласної військової адміністрації щодо підвищення рівня цифрової грамотності громадян

Дата: 14.11.2023 13:41
Кількість переглядів: 142

Фото без опису

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України „Про схвалення Концепції розвитку цифрових компетентностей та затвердження плану заходів з її реалізації” від 3 березня 2021 року №  167-р в межах реалізації державної політики з питань підвищення рівня цифрової грамотності громадян облдержадміністрація – обласна військова адміністрація повідомляє про наступне.

Дія.Освіта – національна освітня платформа актуальних знань та навичок. Тут кожен може безоплатно здобути важливі знання заради власного ж успіху. На платформі розміщені освітні серіали, які поділяються за призначенням (для молоді, для держслужбовців, для публічних службовців, для військовослужбовців, для медичних працівників, для вчителів тощо), а також за професією та за темою. Платформа знаходиться за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/.

Враховуючи вищенаведене, просимо забезпечити проходження мінімум двох освітніх серіалів (на вибір) та відповідно отримання електронних сертифікатів після успішного навчання усіма працівниками виконавчих органів місцевих рад територіальних громад в терміни до 30 листопада 2023 року.

Окрім того, просимо забезпечити проходження мінімум двох освітніх серіалів (на вибір працівника) та отримання сертифікатів після успішного навчання усіх працівників сфери освіти (рекомендовано: освітні серіали для вчителів) та охорони здоров’я (рекомендовано: освітні серіали для медичних працівників) відповідних профільних закладів, які розташовані на території вашої громади, в терміни до 30 листопада 2023 року. Разом із тим просимо звернутися з відповідними листами до усіх підприємств, установ, організацій будь-якої форми власності, представників бізнесу тощо, які розташовані на території вашої громади.

Додатково інформуємо, що дана ініціатива дозволить:

прискорити процеси цифрової трансформації Закарпатської області та  країни в цілому;

суттєво підвищити рівень цифрових навичок та цифрових компетентностей мешканців області;

підвищити конкурентоспроможність працівників шляхом оволодіння новими цифровими навичками та цифровими компетентностями.

Додатково просимо поширити дану ініціативу на офіційному веб-сайті вашої територіальної громади, а також, за можливості, на офіційних сторінках у соціальних мережах із метою популяризації платформи Дія. Освіта та/або окремих освітніх серіалів для залучення якомога більшої кількості осіб до навчання та здобуття нових навичок.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь