Жденіївська селищна рада
Мукачівський район Закарпатська область

Відділ соціального та цивільного захисту населення повідомляє про заклади, куди можна звернутися, якщо ви стали жертвою домашнього насильства.

Дата: 28.09.2023 09:41
Кількість переглядів: 28

        Відділ соціального та цивільного захисту населення  повідомляє про  заклади, куди можна звернутися, якщо ви стали жертвою домашнього насильства.

  • Поліція (до територіального органу поліції або за телефоном 102).
  • Отримати притулок, соціально-психологічну, правову допомогу  (Закарпатська область): капітан поліції, старша інспекторка з особливих доручень Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини (0312) 69 56 48 (Тетяна Щерба)
  • Центри безоплатної правової допомоги (контакти центрів на сайті legalaid.gov.ua).
  • Центри соціальних служб для сімʼї, дітей та молоді (у Центрах можна отримати необхідні юридичні, психологічні, соціальні послуги і консультації та допомогу. Контакти можна знайти на сайті Міністерства соціальної політики msp.gov.ua).
  • Служби у справах дітей (якщо від насильства страждають діти або вони є свідками можна звернутися до Служби для надання психологічної допомоги та захисту прав дітей).
  • Притулки для постраждалих від домашнього насильства (якщо через ситуацію насильства постраждалій особі немає де жити, вона може отримати тимчасове житло у притулку).
  • Мобільні бригади соціально-психологічної допомоги (контакти можна знайти на сайті Міністерства соціальної політики msp.gov.ua).
  • Кризові центри (у Центрах надають юридичну, психологічну та інші види допомоги, як постраждалим від насильства, так і особам котрі вчинили насильство, наприклад у центрах можна пройти програми, які допомагають кривдникам контролювати агресивну поведінку).
  • Громадські та релігійні організації (у більшості регіонів є громадські та релігійні організації, які надають юридичні та психологічні консультації особам, які зазнають домашнього насильства).
  • Медичні установи      (за місцем проживання або за телефоном 103).

     Нагадаємо, в Україні за номером 1547 та 116 123 з мобільного або 0 800 500 335 зі стаціонарного цілодобово та безкоштовно діє гаряча лінія з протидії   торгівлі людьми,    запобігання  та  протидії  домашньому насильству,  насильству за ознакою статі та насильству.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь