Жденіївська селищна рада
Мукачівський район Закарпатська область

Робоча зустріч із працівниками Воловецького відділення Міжгірської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Закарпатській області щодо порядку застосування РРО/ПРРО

Дата: 14.09.2023 10:17
Кількість переглядів: 453

Фото без опису

В Жденіївській селищній раді 13.09.2023 року відбулася робоча зустріч із працівниками Воловецького відділення Міжгірської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Закарпатській області щодо порядку застосування РРО/ПРРО. Податківці регулярно проводять з платниками роз’яснювальну роботу щодо порядку реєстрації та застосування РРО/ПРРО, надають роз’яснення щодо можливості використання безкоштовного програмного забезпечення від ДПС ПРРО Каса, порядку його встановлення та використання у здійсненні діяльності. Юридичні особи та фізичні особи-підприємці 2,3,4 груп єдиного податку, які отримують готівкові кошти за надані послуги чи реалізований товар, з 1 січня 2022 року зобов'язані застосовувати РРО чи ПРРО, а також забезпечити можливість покупцям розрахуватись банківською карткою через платіжний термінал. Також фахівці інспекції інформують, що з 1 серпня 2023 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей у період дії воєнного стану» від 30.06.2023 року №3219-IX, який вносить зміни в частині застосування відповідальності за порушення вимог Закону про РРО.

Кожна надана клієнту послуга чи проданий товар за готівку передбачає обов’язкову видачу фіскального чеку. Податківці зауважують, що це свідчення того, що підприємець провадить бізнес за чесними правилами і має позитивну ділову репутацію. Також правильно проведена розрахункова операція викликає довіру у покупця чи клієнта і є підтвердженням легально наданої послуги чи придбаної продукції. Відтак Законом України № 3219 передбачено, що за невидачу фіскального чеку або ж видачу такого чеку з порушеннями, до торгівців застосовуватимуть штрафні санкції, розмір яких залежатиме від кількості зафіксованих порушень та виду проданого товару.

Згаданим вище Законом відновлено і обов’язкову сплату єдиного податку та значно розширено коло дозволених перевірок, які здійснюють контролюючі органи. Тож, щоб під час перевірок у суб’єктів господарювання не виникало неприємних несподіванок у вигляді податкових донарахувань, податківці радять працювати виключно в правовому полі. За незастосування РРО чи ПРРО під час проведення розрахункових операцій з 1 жовтня 2023 року передбачено штрафні санкції.

Підприємцям не обов’язково купувати класичний касовий апарат, можна зареєструвати його безкоштовний аналог – програмний РРО, який пропонує податкова служба. Для цього необхідно завантажити відповідну програму з сайту ДПС України та встановити її на доступний ґаджет – смартфон, ноутбук чи комп’ютер. Днями Державна податкова служба поінформувала про оновлення версії програмного забезпечення безоплатного ПРРО від ДПС для операційних систем Android та iOS. Оновлена версія програмного забезпечення безоплатного ПРРО від ДПС для операційних систем Android та iOS доступна тут: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь