A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жденіївська селищна рада
Мукачівський район Закарпатська область

В кінці вересня Верховна Рада України відновила ставки акцизного податку з пального (Закон України № 2618-IX від 21.09.2022), завдяки чому місцеві бюджети знову стали отримувати надходження від акцизу

Дата: 25.11.2022 08:03
Кількість переглядів: 121

Фото без опису

Завдяки відновленню акцизу на пальне територіальні громади Закарпаття за останні 2 місяці отримали 24,5 млн грн

 

В кінці вересня Верховна Рада України відновила ставки акцизного податку з пального (Закон України № 2618-IX від 21.09.2022), завдяки чому місцеві бюджети знову стали отримувати надходження від акцизу.

Юлія Траньович, консультантка з бюджетних питань Асоціації міст України в Закарпатській області, розповідає, що завдяки прийнятим змінам бюджети територіальних громад Закарпатської області за жовтень-листопад (станом на 18.11.2022) отримали 24,5 млн грн. Це 38% всіх надходжень акцизу з початку року. Найбільше акцизу у цьому році отримали бюджети міських територіальних громад – Ужгородської (8 млн грн), Мукачівської (7,1 млн грн), Хустської (5,8 млн грн), Тячівської (3,5 млн грн), а також Баранинська сільська територіальна громада (3,5 млн грн).

Через встановлення з березня ставки акцизу на пальне в розмірі 0 євро за 1000 літрів тергромади області недоотримали відповідно до плану на січень-вересень понад 80 млн грн. Поновлення такого джерела доходів бюджетів територіальних громад підвищить спроможність виконати заплановані видатки, а також дасть можливість збільшити обсяги підтримки обороноздатності, внутрішньопереміщених осіб та постраждалих внаслідок бойових дій громад.

Закарпатське РВ АМУ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь