A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жденіївська селищна рада
Мукачівський район Закарпатська область

Дайджест №150 «Непереможна і єдина Україна» від 04.11.2022

Дата: 04.11.2022 11:44
Кількість переглядів: 129

Дайджест №150 «Непереможна і єдина Україна» від 04.11.2022

 

Закарпатське РВ АМУ і Секретаріат коаліційного об’єднання «Рада територіальних громад Закарпаття» відновлює особливе і цільове інформування керівництва 64-х територіальних громад Закарпаття та їх партнерських неурядових і громадських об’єднань.

Як і раніше при розсилці наших дайджестів,  ми надсилатимемо вам інформаційні тріади – короткий і ємний заголовок; стисла анотація інформаційного повідомлення (статті, аналітики, репортажу, практики тощо); посилання на електронний ресурс. Дайджести плануємо готувати і надсилати щоденно.

З метою «відсікання» фейкових повідомлень, фабрикація яких у соціальних мережах здійснюється і координується нашим ворогом – російською федерацією, ми користуватимемось при підготовці дайджестів виключно перевіреними і надійними українськими джерелами інформації.

Нижче вашій увазі пропонується дайджест «Непереможна і єдина Україна» від 04 листопада 2022 року.

 

Підготували:

Виконавчий директор ЗРВ АМУ, керівник секретаріату

коаліції «Рада територіальних громад Закарпаття» 

Олег Лукша

Консультант з комунікацій ЗРВ АМУ

Олексій Шафраньош

 

 

Навіть невелика допомога  кожного жителя і громад Закарпаття

наближає спільну перемогу народу України у війні

 з підступним ворогом – росією

 

Оперативна інформація станом на ранок 04.11.2022 щодо російського вторгнення

Розпочалась двісті п’ятдесят четверта доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню.

https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/pfbid02eCvazmFQMEiWEsfpFK8NGTQb18PRCumd6ydJsPeeba43GVkptjr4J6KJMPDiknGpl

 

Парламент схвалив Держбюджет-2023: показники місцевих бюджетів

На жаль, в Держбюджеті 2023 року не здійснено уточнення показників базової та реверсної дотацій у розрізі бюджетів територіальних громад, не враховано кількість внутрішньо переміщених осіб, як це було передбачено Протоколом бюджетних консультацій між Асоціацією міст України та Міністерством фінансів України, про що Асоціація міст України зверталась до Міністерства фінансів України та Комітету ВРУ з питань бюджету.

https://auc.org.ua/novyna/parlament-shvalyv-derzhbyudzhet-2023-pokaznyky-miscevyh-byudzhetiv

 

Олександр Сєнкевич на засіданні Конгресу Ради Європи розповів про важливість партнерства між українськими та європейськими муніципалітетами

Олександр Сєнкевич, член Правління Асоціації міст України, Миколаївський міський голова, взяв участь у Пленарному засіданні 43-ї сесії Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи.

https://auc.org.ua/novyna/oleksandr-syenkevych-na-zasidanni-kongresu-rady-yevropy-rozpoviv-pro-vazhlyvist-partnerstva

 

Прикордонники Мукачівського загону попрощалися зі своїм полеглим на війні колегою

Прикордонники Мукачівського загону разом з капеланом Олегом Сорокою провели в останню путь свого побратима, старшого сержанта Гаїв Василя Ярославовича.

https://zaholovok.com.ua/prikordonniki-mukachivskogo-zagonu-poproschalisya-zi-svoim-poleglim-na-viyni-kolegoyu

 

В Ужгороді розпочав роботу мовний клуб «Говори українською»

Щосереди в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Потушняка проводитимуть заняття з вивчення та вдосконалення володіння українською мовою.

https://uzhgorod.net.ua/news/171879

 

На держкордонах на Закарпатті таки реалізують естонський проект електронних черг для вантажівок

Під час зустрічі з першим заступником голови Закарпатської ОВА Мирославом Білецьким естонці пообіцяли втілити давно запланований проект електронних черг для вантажівок на держкордонах.

http://www.rionews.com.ua/mixed/all/now/n2230771438

 

"Хочу, щоб стяг побачив мій брат, який зараз воює". В Ужгороді учні писали побажання воїнам ЗСУ на 12-метровому прапорі

Близько 200 студентів Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування долучилися до всеукраїнської акції “Все є Україна”.

https://uzhgorod.net.ua/news/171875

 

На залізничному вокзалі Ужгорода відкриють мініскульптурку, присвячену внутрішнім переселенцям

4 листопада з нагоди Дня залізничника на вокзалі міста Ужгород відбудеться відкриття міні-скульптури, що присвячена подіям 2022 року, ужгородський вокзал прийняв рекордну кількість пасажирів - переселенців, які тікали від снарядів окупантів.

https://zakarpattya.net.ua/News/223990-Na-zaliznychnomu-vokzali-Uzhhoroda-vidkryiut-miniskulpturku-prysviachenu-vnutrishnim-pereselentsiam

 

 

 

На Закарпатті виділили ?100 мільйонів для потреб тероборони та військових формувань

"82 мільйони витрачено на тероборону та понад 21 мільйон — на підтримку військових формувань", - зазначив директор департаменту фінансів Закарпатської облдержадміністрації Петро Лазар, звітуючи про освоєння коштів обласного бюджету з березня по жовтень поточного року.

https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3606964-na-zakarpatti-vidilili-100-miljoniv-dla-potreb-teroboroni-ta-vijskovih-formuvan.html

 

Студенти Свалявського будівельного ліцею взяли участь в національній акції «Все є Україна»

До Сваляви прибув синьо-жовтий прапор, на якому учні профтехучилищ всієї країни вже написали побажання воїнам, і зараз естафету прийняв Свалявський професійно будівельний ліцей.

https://svaliava.rayon.in.ua/news/551581-studenti-svalyavskogo-budivelnogo-litseyu-vzyali-uchast-v-natsionalniy-aktsii-vse-e-ukraina

 

Закарпатська облрада підтримала звернення щодо присвоєння Героя України Олегу Куцину посмертно

Відповідне рішення було прийнято сьогодні на І пленарному засіданні восьмої сесії Закарпатської обласної ради VIII скликання.

http://www.mukachevo.net/ua/news/view/4378460

 

Громадські обговорення щодо створення меморіального цвинтаря на вулиці Капушанській в Ужгороді відбулися напередодні у міській раді

Майже півторагодинне спілкування – перша зустріч, на якій обговорювали наміри депутатського корпусу та міської влади навести лад на цвинтарі, що знаходиться майже у центральній частині міста.

https://rada-uzhgorod.gov.ua/post/hromadski-obhovorennia-shchodo-stvorennia-memorialnoho-tsvyntaria-na-vulytsi-kapushanskii-v-uzhhorodi-vidbulysia-naperedodni-u-miskii-radi

 

ОВА передала спецпідрозділу «Сонечко» сучасний бойовий дрон

Сьогодні  голова Закарпатської ОВА Віктор Микита разом з колегами передали воїнам закарпатського добровольчого спецпідрозділу «Сонечко» сучасний бойовий дрон DJI Agras T30.

https://zaholovok.com.ua/ova-peredala-specpidrozdilu-sonechko-suchasniy-boyoviy-dron

 

Працівників релокованого підприємства проконсультували з питань дотримання трудового законодавства

З початку війни на Закарпаття релокувалися понад 400 суб’єктів господарювання, переважна частина з яких це фізичні особи – підприємці у сфері інформаційних технологій, які працюють самостійно з віддаленими робочими місцями.

https://navchas.com.ua/2022/11/03/pracivnikiv-relokovanogo-pidpriyemstva-prokonsultuvali-z-pitan-dotrimannya-trudovogo-zakonodavstva/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь