A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жденіївська селищна рада
Мукачівський район Закарпатська область

Оперативна інформація станом на ранок 08.03.2022 щодо російського вторгнення

Дата: 08.03.2022 14:57
Кількість переглядів: 201

Оперативна інформація станом на ранок 08.03.2022 щодо російського вторгнення

 

Розпочато тринадцяту добу героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

 

https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/267433232236429

 

Уряд сформував пакет рішень, які мають підтримати український бізнес під час війни

 

На виконання доручення Президента Володимира Зеленського Уряд сформував пакет рішень, які мають підтримати український бізнес під час війни.

 

https://auc.org.ua/novyna/uryad-sformuvav-paket-rishen-yaki-mayut-pidtrymaty-ukrayinskyy-biznes-pid-chas-viyny

 

Територіальні громади Закарпаття одностайно підтримують керівництво держави у проханні до лідерів Заходу і НАТО – закрити небо над Україною

 

Міські, селищні і сільські ради територіальних громад Закарпаття ще з суботи 5 березня 2022 року почали приймати відкриті звернення своїх депутатів та мешканців громад до Президента США, Президента Франції, Канцлера Німеччини, Прем’єр-міністра Великобританії, Генерального Секретаря НАТО, Урядів та парламентів країн-членів НАТО, Послів та дипломатичного корпусу усіх держав НАТО щодо закриття небо над Україною.

 

https://www.facebook.com/zrv.amu/posts/4744810532284306

 

На Закарпаття прибуває друга хвиля вимушених переселенців

 

На Закарпаття прибуває друга хвиля вимушених переселенців, людей просять реєструватися, аби вони змогли отримати роботу та соціальні виплати.

 

https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3422612-na-zakarpatta-pribuvae-druga-hvila-vimusenih-pereselenciv.html

 

Яка ситуація у пунктах пропуску на Закарпатті

 

150 легкових авто стояли в черзі на виїзд з України перед КПП “Ужгород”, що на кордоні зі Словаччиною о 9-ій ранку 8 березня. 30 автомобілів перед КПП "Вилок", 15 — перед КПП "Тиса", що на кордоні з Угорщиною. Ще 10 авто на КПП "Дякове", що на українсько-румунському кордоні.

 

https://suspilne.media/215052-205-avto-ta-zodnogo-pisohoda-aka-situacia-u-punktah-propusku-na-zakarpatti/

 

Багаторазовий чемпіон України з багатогодинного бігу "Бродяга" зазнав на фронті осколкових поранень

 

Багаторазовий чемпіон України з бігу на 24 та 48 годин, закарпатець, мешканець Хуста Андрій Ткачук (Бродяга) отримав на фронті осколкові поранення.

 

https://zakarpattya.net.ua/News/218480-FOTOFAKT.-Bahatorazovyi-chempion-Ukrainy-z-bahatohodynnoho-bihu-Brodiaha-zaznav-na-fronti-oskolochnykh-poranen

 

Закарпатський угорський інститут ім. Ф. Ракоці ІІ передав автобус для тероборони

 

4 березня 2022 року ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ передав для Берегівського районного центру комплектування та соціальної підтримки автобус закладу на підставі Наряду 446/11 від 03 березня 2022 року.

 

http://life.ko.net.ua/?p=125229

 

Як працюють ужгородські лікарі в умовах воєнного часу

 

Ужгородська міська поліклініка в умовах воєнного часу продовжує приймати пацієнтів.

 

https://goloskarpat.info/society/6226f3021dab8/

 

Розповісти іноземцям: закарпатські волонтери створили відео про війну в Україні

 

Рух підтримки закарпатських військових зняв відео про війну в Україні для поширення за кордоном.

 

https://uzhgorod.net.ua/news/165862

 

Свято для маленьких переселенців: у Полянській громаді розважали малечу іграми й танцями

 

Святам здавалося б не місце у воєнний час, однак не для дітей – запевнили у Полянській громаді.

 

https://uzhgorod.net.ua/news/165864

 

На Берегівщині затримали 12 чоловіків, які хотіли «змитись» за кордон

 

Затримали їх прикордонники в зоні відповідальності ВПС «Дякове».

 

http://www.mukachevo.net/ua/news/view/3351447

 

ТОВ «Закарпаттяенергозбут» під час війни забезпечуватиме електроенергією всіх споживачів області, які лишилися без постачальника

 

4 березня 2022 року Міністерство енергетики України видало наказ №104, яким передбачено, що тимчасово, на період дії воєнного стану в Україні та впродовж 30 днів після завершення воєнного стану, споживачі електричної енергії, які станом на 01 березня 2022 року не перебували на постачанні постачальником «останньої надії» (тобто ДПЗД «Укрінтеренерго») та яким припиняється постачання електричної енергії поточним постачальником, переводяться на постачання до електропостачальника, на якого покладені спеціальні обов’язки постачальника універсальних послуг.

 

https://transkarpatia.net/transcarpathia/hot-news/154763-tov-zakarpattjaenergozbut-pid-chas-vijni-zabezpechuvatime-elektroenergiyeju-vsih-spozhivachiv-oblasti-jaki-lishilisja-bez-postachalnika.html

 

Білківські жінки підтримують наших захисників смаколиками

 

Господині Білківської громади не втомлюються підтримувати своєю працею наших захисників.

 

https://zak.depo.ua/ukr/zak/bilkiski-zhinochki-pidtrimuyut-nashikh-zakhisnikiv-smakolikami-202203081432447

 

Понад 800 людей отримали допомогу у Центрі громадськості та національних культур у Мукачеві

 

Кожного дня за необхідним сюди приходять сотні вимушених переселенців.

 

https://zakarpattya.net.ua/News/218481-Ponad-800-liudei-otrymaly-dopomohu-u-TSentri-hromadskosti-ta-natsionalnykh-kultur-u-Mukachevi-VIDEO

 

Війна прискорила завершення формування єдиної і згуртованої української політичної нації

 

Саме такий висновок дозволила зробити звичайна робоча поїздка по територіальним громадам Ужгородського, Берегівського і Мукачівського районів, переважно в яких проживає угорська національна меншина на Закарпатті.

 

В понеділок 7 березня 2022 року як виконавчий директор Закарпатського РВ Асоціації міст України і керівник Секретаріату коаліційного об’єднання «Рада територіальних громад Закарпаття» довелось здійснити робочу поїздку до окремих міських, селищних і сільських рад Ужгородського, Берегівського та Мукачівського районів, у територіальних громадах яких значну частину яких становить угорська національна меншина. Мета візитів і зустрічей з міськими, селищними і сільськими головами та посадовцями відповідних рад – ознайомлення на місці з можливими проблемами, з  якими зіштовхуються базові органи місцевого самоврядування та мешканці громад у нинішніх складних умовах війни з агресивною путінською росією та прийомом значної кількості вимушених переселенців з центральних, північних, східних і південних регіонів України, де точаться бої за нашу землю і незалежність.

 

Маршрут робочої поїздки пройшов через міста обласного значення Чоп і Берегово, селище Батьово та села – центри Холмківської, Сюртівської, Великодоброньської, Великобийганської і Горондівської сільських територіальних громад.

 

Побачене і почуте в розмовах з Чопським міським головою Валерієм Самардаком, Берегівським міським головою Золтаном Баб’яком, Батівським селищним головою Дмитром Тараненком, Холмківським сільським головою Тетяною Вачилею, Сюртівським сільським головою Арпадом Пушкарем, Великодоброньським сільським головою Федором Надь, Великобийганським сільським головою Ганною Нодь і Горондівським сільським головою Іваном Туряницею дозволяє впевнено і оптимістично констатувати:

 

-  Усі без винятку базові місцеві ради територіальних громад як ніколи згуртовані, відповідальні, організовані і активні у своїй фактично цілодобовій діяльності як по належному наданню різноманітних послуг мешканцям та забезпеченню життєдіяльності громади, так і зовсім новому для багатьох напрямку роботи – прийому, розселенню та забезпеченню усім необхідним численної кількості вимушених переселенців, які прибувають і вдень, і вночі.

 

- В більшості базових місцевих радах помітна разюча різниця мирного і воєнного періодів у консолідації голови і депутатів та посадовців управлінських структур ради, старост і членів виконком, вмотивованих і спрямованих на швидке і ефективне вирішення усіх поточних питань. Дисциплінованість, відповідальність, зросла активність, готовність до практичних дій – це ті ознаки і характеристики, які нині притаманні управлінцям, депутатському корпусу, лідерам громадянського суспільства і підприємцям у громадах, незалежно від етнічної приналежності.

 

І при цьому – жодних перепон у вирішенні практичних питань роботи з вимушеними переселенцями на ґрунті мовного бар’єру, який об’єктивно існує, але значення його мінімальне!

 

- У ці дні складних і жорстоких випробувань війни з підступним ворогом – диктаторським і кровожерливим путінським режимом – на наших очах і з нашою участю завершується формування єдиної і згуртованої української політичної нації, до якої входять як українці, так і українські громадяни інших національностей і субетносів, і для них усіх притаманним і спільним є визнання і сповідування системи європейських цивілізаційних цінностей.

 

- Навіть нинішня гостра гуманітарна і політико-економічна проблема з прийомом і розміщенням значної кількості вимушених переселенців переконливо підтверджує переваги децентралізаційної реформи в Україні 2014-2019 років. Адже навіть територіальні громади, які ще не зовсім зміцнились інституційно, управлінськи і економічно, тим не менше, стають опорою держави у вирішенні масштабної міграційної проблеми та збереження нашого людського потенціалу у період війни з нашим одвічним ворогом – росією.

 

Не кажучи вже про територіальну організацію національного спротиву та загонів територіальної оборони, що базуються на відповідних міських, селищних і сільських територіальних громадах.

 

Виконавчий директор Закарпатського РВ АМУ,

керівник Секретаріату коаліційного об’єднання

«Рада територіальних громад Закарпаття»

Олег Лукша


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь