A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жденіївська селищна рада
Мукачівський район Закарпатська область

Електронні листки непрацездатності

Дата: 07.09.2021 16:15
Кількість переглядів: 824

Електронні листки непрацездатності

Завершився перехідний період від листків непрацездатності на паперових носіях до електронних. Він тривав з червня по серпень поточного року. Особам видавалися і електронні лікарняні, і паперові листки непрацездатності. З 1 вересня усі медичні установи України повністю перейшли на електронні лікарняні.

Е-лікарняний – це аналог паперового лікарняного. Формується він в Електронному реєстрі листків непрацездатності на підставі медичного висновку про тимчасову непрацездатність. Лікар, який відкриває лікарняний лист, робить це в електронній системі і підписує його своїм електронним підписом(КЕП). На підставі висновку лікаря в Реєстрі формується запис з унікальним номером – єдиний реєстраційний номер листка непрацездатності. Відомості з електронної системи охорони здоров’я надходять до Пенсійного фонду України і містяться на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду (https://portal.pfu.gov.ua).

Отримати відповідну інформацію може як роботодавець, так і сама застрахована особа.

Кожен страхувальник за допомогою електронного кваліфікованого підпису може зайти у свій електронний кабінет. Уся потрібна інформація, а саме: інформація про вид документу, період дії медичного висновку, категорія, за якою він сформований, а також додаткові відмітки, які може встановити лікуючий лікар, відповідно до вимог Порядку формування медичних висновків в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я, затвердженого наказом МОЗ від 01 червня 2021 року № 1066, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 02 червня 2021 за № 728/36350, міститься у розділі «Електронний реєстр листків непрацездатності». До Електронного реєстру листків непрацездатності не передається жодна інформація щодо встановлених діагнозів.

Усі ці відомості доступні й самій застрахованій особі.

Переглянути інформацію про е-лікарняний вона може у своєму особистому електронному кабінеті на порталі електронних послуг ПФУ. Але для цього застрахована особа повинна зареєструватися на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua) і бути користувачем його послуг та мати електронний кваліфікований підпис. На портал електронних послуг можна зайти і за допомогою банківської картки. Роздруковувати електронний лист непрацездатності не потрібно.

Переведення лікарняних в електронний вигляд спростить процес оформлення листків непрацездатності й унеможливить будь-які зловживання під час обігу їх, а також суттєво скоротить час від оформлення електронного документа до нарахування та виплати допомоги з тимчасової непрацездатності.

До відома: на сьогодні в області сформовано близько 1500 е-лікарняних.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь