A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жденіївська селищна рада
Мукачівський район Закарпатська область

Тільки не мовчи!!

Дата: 20.05.2021 11:02
Кількість переглядів: 406

«Тільки не мовчи!»

Проєктзахистудітейвід сексуального насильствареалізується МБО "Служба порятункудітей" за ініціативиуповноваженого Президента України з прав дитини.За данимидослідження Ради Європикожнап’ятадитина в Європістає жертвою сексуального насильства. За данимиНаціональноїполіціїУкраїни, за минулийріквід сексуального насильствапостраждало 410 дітей. Цього року вже 70 дітей в Україніпостраждаливідцьогозлочину. Протеправоохоронніорганизазначають, щоця цифра – лишедесятачастинавідкількостізлочинів. Адже часто насильствоздійснюєтьсявсім’їблизькими до дитини особами. Часто фактинасильстваприховуються. Діти, якістраждаютьвіднасильства, а такождорослі, якіпідозрюютьнасильство, не знають, як діяти в таких ситуаціях.
Сексуальненасильство над дітьми – проблема набагатоближча до кожногоіз нас, ніжможездаватися. Адже за даними Ради Європи, кожна 5-та дитинастраждаєвід сексуального насильства, а кожна 3-тя – ніколинікому про це не розкаже! 80% злочинців - цезнайомідитині люди.
Домашнєнасильствоіснує у всіх без виняткусоціальнихгрупах, з ним стикаютьсянезалежновідрівнядоходів, освіти й положення у суспільстві, тому важливовміти, в тому числі й самостійно, протистоятитакійагресії в сім’ї. А також – це травма для дитини, яка негативно впливає на їїфізичне, емоційнездоров’я та розвиток. Діти, як губки, “вбирають” відбатьківсімейнімоделіповедінки.

«Здоровесуспільство – це те, яке не робитьвигляд, щопроблеми не існує, не ігноруєнасильство та робіть все можливе, абицене відбувалося. Тому якщови стали свідкомнасильства, не проходьтеповз та не ігноруйтепобачене/почуте – щонайменшевикличтеполіцію.

Лінія підтримки МБО «Служба порятунку дітей» 0930635343

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь