A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жденіївська селищна рада
Мукачівський район Закарпатська область

Міжнародний день захисту дітей

Дата: 01.06.2021 16:41
Кількість переглядів: 378

 Міжнародний день захисту дітей  


  Щороку 1 червня ми відзначаємо свято маленьких громадян нашої країни – Міжнародний день захисту дітей.

   Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги.

   Рішення про відзначення Міжнародного дня захисту дітей 1 червня прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року, і вже 1950 року був відзначений перший Міжнародний день захисту дітей. В Україні цей день відзначається із 1998 року. І з 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини. Кожна дитина має повне право бути захищеною, має право на повноцінне дозвілля й відпочинок, щоб  розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.

   Напередодні свята  бібліотека та селищний будинок культури гостинно приймала своїх маленьких відвідувачів. Цікавий та емоційний заряд енергії отримали наймолодші. Бібліотекарі та працівники будинку культури  підготували цікаві розваги. Висновком свята стала впевненість: якщо всі діти візьмуться за руки, можна багато чого змінити в цьому житті і на всій нашій планеті.

   Оскільки цей день співпадає з початком літніх канікул, то й хотілося створити особливу атмосферу для своїх маленьких учасників.

   Весело і радісно пройшло свято. Та яке ж свято обійдеться без ігор і розваг? Дітвора мала можливість взяти участь у конкурсі на кращий малюнок на тему «Моя країна Україна», «Моя сім'я, моя країна», «Бережи планету».Учасники конкурсу отримали пам'ятні значки від працівників поліції та подарунки за кращі малюнки на згадку про зустріч.

   Участь у заходах присвячених Дню захисту дітей прийняли працівники ювенальної поліції Мукачівського РВП ГУНП у Закарпатській області, військовий комісар Воловецького району, працівники селищної бібліотеки та будинку культури, вихованці та педагоги Жденіївського ОЗЗСО I-III ступенів, Служба у справах дітей Жденіївської селищної ради, порушувались питання щодо захисту прав дітей, права на здобуття освіти, дозвілля та оздоровлення.

   Щороку в закладах дошкільної освіти Жденіївської селищної ради працівники проводять заходи до Дня захисту дітей. З цією метою  організовано музично-спортивне дійство, мета одна — створити дружню й позитивну атмосферу, згуртувати дітей і дорослих.

   Приємно, що діти отримали море задоволення і незабутніх вражень. Було багато радісних посмішок, протягом всього заходу панувала атмосфера гарного настрою. Таким і має бути свято.

 

Служба у справах дітей Жденіївської селищної ради

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь